[vc_row][vc_column][vc_column_text title=”Mediator in strafzaken” css=”.vc_custom_1505042820688{margin-bottom: 0px !important;}”]

MfN Registermediator

 

 

Paul is naast een succesvol Business en familiemediator nu ook mediator ook mediator in strafzaken.

 

 

 

Na flink duwen van uit  het ERHM (Europees Hof voor de Rechten van de Mens ) het herstelrecht op de kaart gezet. Als mediator in strafzaken werk je aan herstel bij slachtoffer en dader. De stichting RJN (Restorative Justice Nederland) is het innovatie- en kenniscentrum voor herstelrecht en herstelgericht werken. Zij richt zich op het strafrecht en op andere gebieden waar herstelgericht werken meerwaarde heeft.

Wat is eigenlijk herstelrecht?

Herstelrecht of restorative justice,  beoogt de betrokkenen zelf te laten (mee)beslissen over wat er moet gebeuren na een delict of conflict.

Daarbij staan de volgende vragen centraal:

Wie is er getroffen?

  • Wie neemt daarvoor verantwoordelijkheid?
  • Wat heeft de getroffene nodig om te kunnen herstellen?
  • Wat heeft de veroorzaker te doen om er weer bij te horen?
  • En is dat dan ook voor alle betrokkenen voldoende of moet er nog meer gebeuren?

Het doel van dit herstelrecht is om het veroorzaakte leed en de aangerichte schade zoveel mogelijk te herstellen. Het doel is ook ervoor te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt en dat de toekomst weer tegemoet kan worden getreden met zo min mogelijk emotionele ballast.

Door de implementatie van het herstelrecht is er een stijgende behoefte is aan opgeleide en gespecialiseerde mediators. Paul is één van die mediators![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]