Paul van der Wal

Mfn Registermediator® en geaccrediteerd familie-mediator, gespecialiseerd business mediator, Rechtbank mediator  en mediator in strafzaken.

Met ruim 25 jaar ervaring als ondernemer weet hij van de hoed en de rand in ondernemersland. Een gepassioneerd gesprekspartner die haast instinctief weet waar onderhandeld moet worden. Een people manager een coach en iemand die van doorpakken weet. Hands-on als het moet en delegeren als het kan.

Paul heeft zelf ook met de voeten in de klei gestaan en weet met z’n vakbons achtergrond zich ook prima in te leven in de belevingswereld van de medewerkers op de werkvloer. Zijn werkervaring bij GEP en Bergen op zoom en na zijn komst in 1983 op Tholen is hij in St Annaland gaan wonen waar hij als snel vz werd van de regionale afdeling van de vakbond. In 1997 is hij verhuisd naar Sint Maartensdijk.

Paul is maatschappelijk betrokken en wat ondermeer terug te vinden is in zijn vrijwilligers activiteiten  en in de verschillende bestuursorganen, het opzetten van de kinderopvang op Tholen en lidmaatschap van het provinciaal bestuur waar hij een volle perioden als Statenlid heeft gefunctioneerd. Nu nog als vrijwilliger via Wijzijn traverse, als buurt bemiddelaar actief.

Paul heeft is in zijn werk als mediator gespecialiseerd in mediation bij ondernemingen. Arbeidszaken en zakelijke Mediations. Bij familie zaken en scheidingen trekt hij samen op met zijn vrouw  Ellen op Zij is naar Kindbehartiger ook SHIP trainer een zeer welkome ervaring bij familie zaken.  Met twee mediators voor de prijs van één. Snelheid, vakkundigheid, betrokken en professioneel is wat ze willen zijn als mediators.  

Paul is  in 1990 afgestudeerd als Human Recourse Manager echter wel aan de bredere opleiding POA Personeelsmanagement Organisatieontwikkeling en Arbeidsverhoudingen. Zijn thesis, die hij schreef als afstudeer project, “Productiviteitsverbetering door verbetering van de arbeidsverhoudingen”,  die ook nu geschreven zou kunnen zijn is een goede achtergrond voor zijn werk nu als business mediator. Met het afstuderen kwam ook de onderwijsbevoegdheid mee en is Paul naast de start van zijn bemiddelingsbureau gestart in het onderwijs

In het onderwijs is Paul zowel met management vakken, aan de examenklassen als ook maatschappijleer aan stratenmakers. Ook de handvaardigheid en de maatschappij oriëntatie aan asielzoekers lessen werden door hem verzorgd. Paul heeft de opzet van het bureau studentendienstverlening vorm gegeven. Na 15 jaar in het onderwijs was het genoeg en is Paul volledig als ondernemer gestart met het handelsbedrijf. Momenteel is hij terug waar hij begonnen is en wat hij leuk vind werken met en voor mensen.

In 2014 de opleiding tot register mediator afgerond. Paul is nu MfN Register-Mediator®, geaccrediteerd familie-mediator, Business-mediator en rechtbank mediator en sinds Sept 2017 ook geaccrediteerd mediator in strafzaken! Naast MfN Registermediator® ook Ful ˜Certified bij de ADR