[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1507642086393{margin-bottom: 0px !important;}”]Rond het begin van het nieuwe jaar en na de zomervakantie krijgen we bij Associated Mediation veel vragen over scheiden.

Na de zomervakantie zetten de partners hun gevoelens nog eens op een rijtje en dan blijkt dat de vakantie niet het moment is om problemen op te lossen, maar vaak juist meer stress veroorzaakt, waarmee de relatie is nog meer onder druk komen te staan. De stellen zien geen oplossing meer en besluiten om de knoop door te hakken en te scheiding.

Zit jij in deze vervelende situatie? Hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan en een punt achter jullie huwelijk te zetten? Dan komt er de komende tijd veel op je af en je komt in een emotionele rollercoaster.

U kunt natuurlijk zelf een checklist opzoeken om uit te vinden wat u allemaal moet regelen om te scheiden. Wij zijn van mening dat u al genoeg aan uw hoofd hebt en stellen u voor, u door ons te laten ont zorgen.

Associated Mediation
Aangaan van een mediation is een verstandige keus

Als MfN Familie mediator weten als geen ander waar u voor komt te staan en zijn ervaren in alle ins en outs van de scheiding. We staan voor duurzaam scheiden en helpen u om in goede verstandhouding en in goed overleg uit elkaar te gaan.

Wij helpen u met het opstellen van uw echtscheidingsconvenant.

Het echtscheidingsconvenant is een document waarin je met je partner diverse afspraken vast legt. Afspraken over de verdeling van de inboedel, de woning, de verdeling van spaargeld, pensioen, alimentatie en afspraken over de kinderen.

Ook bij het opstellen van het ouderschapsplan, verplicht als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, helpen wij u zodat u alles wat nodig is zorgvuldig samen kunt bespreken en afspreken.

Er moet in het ouderschapsplan in ieder geval afspraken zijn gemaakt over en rondom de zorgregeling of omgangsregeling.

  • wie zorgt er wanneer voor de kinderen,
  • wat is het hoofdverblijf van de kinderen,
  • hoe worden de schoolvakanties geregeld,
  • wie haalt de kinderen op etc.);

Maar ook afspraken rondom de informatieverstrekking;

  • Afspraken over hoe om te baanbij de schoolkeuze,
  • Het contact met school,

Afspraken met betrekking van de gezondheid;

hoe te handelen als het kind ziek is of medische calamiteiten, etc.);

Afspraken over de kosten van de verzorging en opvoeding en de hoogte van de kinderalimentatie.

Al deze afspraken moeten nauwkeurig en duidelijk zijn omschreven om mis verstonden in de toekomst te voorkomen. Ook moet er aan enkele wettelijke voorschriften worden voldaan, zoals de verplichte afspraken die hierboven genoemd zijn.

Een ouderschapsplan maakt  deel uit van het echtscheidingsconvenant, maar kan ook apart worden opgesteld.

Beide partners moeten het ouderschapsplan ondertekenen en dit wordt vervolgens bijgevoegd bij het echtscheidingsverzoekschrift bij de rechter. Via de bij ons aangesloten advocaat wordt het ouderschapsplan en scheiding convenant bij de rechtbank ingediend.

Wilt u vrijblijvend eens informeren wat wij voor u kunnen bekeken neem dan gerust contact op. Dat kan met een email aan paul@a-mediation.nl of aan ellen@a-mediation.nl en kunt natuurlijk ook bellen 0166 667052 of 0655758442 Het kan natuurlijk dat wij even niet bereikbaar zijn in dat geval bellen we u zo spoedig mogelijk terug.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recommended Posts